Merken

Wolfram

Wolfram Studio in Sofia richt zich sinds 2002 op experimentele ontwerpen. Licht is daarbij altijd het uitgangspunt. Het werk van Wolfram varieert van het creëren van een compleet verlichtingsconcept tot het vervaardigen van specials en bijzondere armaturen in kleine series. Het liefst werkt het team aan het realiseren van eigen ideeën. Hierbij ligt de nadruk niet op het vangen van de tijdsgeest. Dit geeft de ontwerpers de ruimte om werk te creëren dat buiten de heersende modetrends valt.

De getalenteerde en gepassioneerde ontwerpers van Wolfram hebben oog voor de wensen van de klant. Door deze te combineren met hun eigen creativiteit en exclusieve materialen ontwikkelen ze kwalitatief hoogstaande en unieke armaturen. Je ziet de liefde voor het vak terug in ieder detail.

Pont Light

Het in Budapest gevestigde Pont Light is gespecialiseerd in architectonische en technische verlichting. Hiervoor maken ze gebruik van de nieuwste LED technieken. Het team richt zich op het ontwerpen en produceren van verlichtingsprofielen in de meest uiteenlopende vormen. Van lijnen en cirkels tot drie- en zeshoeken. Pont Light gaat geen uitdaging uit de weg en produceert ook armaturen op maat.

Het uitgebreide assortiment van Pont Light bestaat uit profielen, railspots, in- en opbouwspots én technische verlichting, waaronder downlights, spotlights en gependelde lampen. Vooral in de retail en detailhandel maken ze graag gebruik van de grote collectie betaalbare trackspots.

ELUX

De focus van de innovatieve Bulgaarse fabrikant ELUX ligt bij het ontwerpen en produceren van hoogwaardige technische LED verlichting. Daarmee heeft Elux voor iedere ruimte een passende oplossing. Ook brengt Elux ieder jaar nieuwe energie-efficiënte armaturen op de markt. Denk aan inlegarmaturen, high-bays, cleanroom armaturen, LED lijnen, licht- en lijnverlichting en bandraster armaturen.

De collectie varieert van basis tot hightech armaturen en de productiesnelheid en -capaciteit is uitermate hoog. Daarnaast werkt het team van Elux nauw samen met een aantal toonaangevende Europese merken, waaronder Philips. Daarom gaan armaturen van Elux gegarandeerd lang mee, zijn ze zeer betrouwbaar en werken ze ook nog eens energiebesparend.

DEKKO

Dekko is waar het voor Luxius allemaal begon. Het moment waarop we de Bulgaarse winkel binnenstapten, vergeten we daarom niet snel. Inmiddels is Dekko een toonaangevende fabrikant van high-end architecturale verlichting. Het team maakt gebruik van de allerbeste componenten, de nieuwste technieken en de meest hoogwaardige materialen. De specialisatie van Dekko ligt bij het ontwerpen en produceren van lichtoplossingen op maat. Daarom bezit ieder armatuur van Dekko een pure vorm van eigenheid.

Tijdens het ontwerpproces houdt Dekko rekening met het installatiegemak. Het assortiment bestaat onder andere uit inbouwspots, opbouwspots, tuinspots, grondspots, diverse profielen zoals ringen en hexagonalen, trimless armaturen, lees- en wandlampen. Dekko’s minimalistische armaturen worden onder andere gebruikt in woningen, hotels, restaurants, kantoren, tuinen en parken.

O/M

Het in Porto gevestigde O/M ontwerpt en produceert stijlvolle armaturen op het allerhoogste niveau. Hiervoor combineert het meer dan een halve eeuw aan expertise met de modernste LED- en optische technologieën. O/M werkt nauw samen met Bartenbach. Daardoor voldoen de armaturen van O/M armaturen altijd aan de hoogste eisen op het gebied van visueel comfort. De exclusieve lenzen, spiegels en reflectoren zorgen voor een nauwkeurige lichtregeling.

Het team van O/M is iedere dag bezig met het ontwikkelen van nieuwe, op maat gemaakte en buitengewone producten. Ieder nieuw product wordt getest in een eigen ultramodern laboratorium. Zo kan O/M snel de verwachte kwaliteit leveren. De minimalistische armaturen van O/M worden door wereldberoemde architecten toegepast in internationaal spraakmakende projecten. Ze zijn met name geschikt voor musea, stadions, villa’s, hotels, kantoorpanden, parken en restaurants.

Griven

Griven is wereldleider op het gebied van façade- en gevelverlichting en is al jarenlang partner van een breed scala aan gerenommeerde architecten en bedrijven. Zo verzorgde Griven onder meer de verlichting van de Akropolis, de Eiffeltoren en de Puskás Aréna in het Hongaarse Boedapest: enkele van de meest prestigieuze projecten op het gebied van internationale architecturale verlichting.

De exclusieve high-end armaturen van Griven zijn toonaangevend in de verlichtingsindustrie. Dankzij dit nieuwe partnerschap kan Luxius zijn klanten een nog completer assortiment innovatieve producten voor buiten bieden, die voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen.

Van Dekko tot Luxius

Jarenlang stonden we bekend onder de naam van de fabriek en ons eerste merk: Dekko Lighting. Maar het werd hoog tijd voor een nieuwe stap. Zeker nu we vele merken in het binnen- en buitenland vertegenwoordigen en een indrukwekkend portfolio hebben opgebouwd. We wilden iets nieuws. Iets eigens en helemaal van ons: Luxius.

Luxius Logo Inspired By Light Black Svg